Alarmsysteem aanschaffen

Waarom is het verstandig om een alarmsysteem aan te schaffen?

Wij zouden graag in een wereld leven zonder criminaliteit. Een wereld waar je je deur open kan laten staan, en waar je je fiets niet op slot hoeft te doen. Helaas, dit beeld komt niet overeen met de werkelijkheid. Er worden regelmatig dingen gestolen. In plaats van te dromen, is het verstandiger om de realiteit te accepteren en om je te wapenen tegen dit soort bedreigingen. Een van de stappen die je kunt nemen is het installeren van een alarmsysteem. In dit artikel beschrijven we wat de voordelen zijn van een goed alarmsysteem en waarom je kunt overwegen om een goed alarmsysteem aan te schaffen.

Inbrekers hebben minder tijd!

Zodra er een alarm af gaat, schrikt de inbreker. Hij weet namelijk dat er binnen no-time politie op de stoep kan staan. Ze kunnen ook te maken krijgen met buren, of omstanders. Over het algemeen zullen de inbrekers zich zo snel mogelijk uit de voeten maken. De kans dat ze iets stelen of iets meenemen wordt hierdoor drastisch verminderd. Dit is een heel positief punt. Natuurlijk kan het nog steeds voorkomen dat er schade is aangericht bij het betreden van de woning, maar in ieder geval zijn je dure spullen (hoogstwaarschijnlijk) nog in jouw bezit.

Een alarmsysteem heeft een preventieve werking

Een inbreker wil natuurlijk niet gepakt worden. Dat is dan ook de reden dat inbrekers altijd hun doelwit goed bekijken. Ze willen nagaan hoe het gesteld is met de beveiliging. Het liefst willen ze ergens toeslaan waar het risico om gepakt te worden heel laag is. Wanneer jouw huis uitgerust is met een adequaat alarmsysteem zullen de dieven huiverig zijn om toe te slaan. Ze gaan liever op zoek naar een andere woning die wat minder goed beveiligd is.

Een alarmsysteem heeft een positief effect op jouw welzijn

Natuurlijk is het ook voor jouw veiligheid en welzijn beter wanneer er een goed alarmsysteem is. Wanneer je bijvoorbeeld thuis bent en er een dief inbreekt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De dief kan jou bijvoorbeeld iets aandoen. Door het gebruik van een alarmsysteem wordt de kans verminderd dat een dief jouw huis binnendringt. Verder zal hij sneller op de vlucht slaan in plaats van de confrontatie op te zoeken. Verder heeft een alarmsysteem ook een positief effect op jouw gemoedstoestand. De kans dat er bij jou iemand inbreekt is sowieso vrij klein. Echter, het gaat niet alleen om de daadwerkelijke kans. Jouw gevoel is ook belangrijk. Een alarmsysteem kan jou een veilig gevoel geven wat natuurlijk eveneens heel belangrijk is.

De systemen zijn betrouwbaar!

Er zijn Europese richtlijnen waar alarmsystemen aan moeten voldoen. Dit komt omdat het zo’n belangrijk product is. Een alarmsysteem moet goed werken, zodat je niet tijdens levensbedreigende situaties in de steek wordt gelaten. Dat is de reden dat, net zoals met bijvoorbeeld medicijnen, er duidelijke richtlijnen zijn waar een alarmsysteem aan moet voldoen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je iets van de juiste kwaliteit aanschaft, en dat je daadwerkelijk goed beschermd wordt.

Je kunt een korting krijgen op je verzekeringspremie!

Tegenwoordig zijn verzekeringen vaak heel specifiek. Dat wil zeggen dat niet iedereen dezelfde verzekering afsluit. De premie die je betaalt en hetgeen wat je ervoor terug krijgt verschilt per verzekering. Wanneer jij over een goed alarmsysteem beschikt, zal een verzekeraar vaak een korting aanbieden op de premie die jij betaalt. Zij zijn namelijk gebaat bij een goed beveiligd bedrijf of woning aangezien de kans op een inbraak kleiner is, waardoor zij ook minder snel geld moeten uitkeren. Wil je weten hoeveel korting je kan krijgen? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Een alarmsysteem is helemaal niet zo duur

Een ander bijkomend voordeel: een alarmsysteem hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat een alarmsysteem duizenden euro’s kost. Deze bestaan wel, maar er zijn ook veel goedkopere varianten. Voor enkele honderden euro’s kan je al een professioneel systeem aanschaffen, dat goed werkt. Deze kun je gewoon zelf installeren, er zijn dus geen bijkomende kosten wat dat betreft. Het is eveneens mogelijk om het systeem aan te sluiten op een alarmcentrale en de woning 24 uur per dag te laten monitoren. Dit is heel goedkoop, het kost slechts een tientje per maand.

Natuurlijk is de kans dat er dure spullen uit jouw woning worden ontvreemd ook minder groot. Om tot een goede inschatting van de kosten te komen moet je hier eigenlijk rekening mee houden. Zoals we al eerder aangaven is de verzekering vaak ook minder duur. Pas als je deze zaken meeneemt kun je een echte goede kosten- en batenanalyse maken. Dan pas kun je goed inschatten hoeveel een alarmsysteem kost en wat het oplevert. Je zal dan nog beter inzien dat een goed alarmsysteem helemaal niet zo prijzig is.

Heb je een gezin?

Een alarmsysteem koop je vaak niet alleen voor jezelf. Veel mensen hebben een gezin, iedereen heeft een familie. Hier zitten ook kwetsbare types tussen. Denk bijvoorbeeld aan kleine kinderen. Bejaarden zijn vaak eveneens fragiel. Je wilt dit soort familie zo goed mogelijk beschermen, maar toch ben je vaak niet in de gelegenheid om dit te doen, wanneer jij bijvoorbeeld op je werk bent of op vakantie. Met een alarmsysteem kun je deze mensen beschermen ondanks dat jij zelf niet aanwezig bent. Dit geeft veel gemoedsrust en neem de nodige stress weg.

Een alarmsysteem kun je meenemen met een verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen kan je het systeem meenemen, vooral met een draadloze variant is dit erg simpel om te doen. Toch is dit niet altijd de juiste beslissing. Het is soms slim om het alarmsysteem te laten zitten, omdat je dan meer geld voor je huis kan vragen wanneer je het verkoopt. Sommige mensen zullen het erg waarderen wanneer er al een goed alarmsysteem aanwezig is in de woning.

Je hebt nu een aantal argumenten kunnen lezen, je hebt gezien dat het kopen van een alarmsysteem een aantal grote voordelen heeft. Of je hier uiteindelijk iets meedoet is aan jou, wij adviseren je in ieder geval om een goed alarmsysteem aan te schaffen!